Virtuaalitodellisuus ja sairaalahankkeet

Virtuaalitodellisuus ja sairaalahankkeet

3D Render Oy:n toteuttaman HUS Siltasairaalahankkeen CAVE-virtuaalimallin kuva pääsi Kunnallis Suomen uusimman painoksen etusivulle - eikä turhaan. Virtuaalitodellisuudesta saatavat hyödyt ovat alkaneet jalkautua myös rakentamisen puolella.

Kun rakennuksen tietomallista tehdään kolmiulotteinen virtuaalimalli, voivat rakennuksen loppukäyttäjät tutustua rakennussuunnitelmaan luonollisissa mittasuhteissa. Eli saadaan aikaan hyvä kuva siitä mikä toimii arjessa ja mikä ei. Käytännössä suunnittelutyön edetessä, esim. sairaalahankkeessa lääkärit, sairaanhoitajat ja muu tekninen henkilökunta voi simuloida tavallista työpäiväänsä aidon oloisesti 1:1 mittakaavaan projisoidussa virtuaalitilassa. Tällä tavalla palaute; isot ja pienet huomiot saadaan tehokkasti kerättyä käyttäjiltä oikeassa vaiheessa eli silloin kun kallista rakentamisvaihetta ei ole vielä tehty. Potentiaaliset putteet ja hyvät ideat saadaan huomioitua silloin kun niihin puuttuminen on vielä edullista eli suunnittelun aikana.

 Artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Julkaistu:
3/14/2017

Kirjoittanut:

Valtteri Mäntymäki

3D Render Oy

3D Render Oy:llä on lähes 20 vuoden kokemus tarkkojen havainnekuvien, sekä tyylikkäiden animaatioiden tekemisestä. Perinteisesti asiakkaitamme ovat olleet rakennusteollisuuden yritykset, mutta laajennamme jatkuvasti asiakaskuntaamme myös rakennusteollisuuden ulkopuolelle. Uusimpina tulokkaina palveluidemme joukkoon ovat astuneet Virtual Reality-, sekä 360 tuotannot.

Jaa Artikkeli Tästä

Ota Yhteyttä

Valtteri Mäntymäki+358 10 835 3111www.3drender.fi